sreda, 21. december 2011

OŽIVIMO FUŽINE - SOSED SOSEDU ČLOVEK


Slogan »Oživimo Fužine! Sosed sosedu človek.« povezuje skupnostne akcije, ki potekajo v Fužinah skozi vse leto.
V tem sklopu organiziramo tri večje prireditve.

Prva prireditev »Fužinjada« poteka maja. Koncept prireditve je zgrajen na pestrem kulturnem dogajanju, preko katerega se obiskovalci seznanjajo s kulturami različnih narodnosti ter urbanimi subkulturami. Gre za medgeneracijsko druženje lokalnega prebivalstva, ki se ob raznovrstnih nastopih, delavnicah ter predstavitvah srečujejo, učijo ter zabavajo skozi dan.
Septembra s prireditvijo »fužinetlon« poskušamo otrokom, mladostnikom in odraslim približati alternativne načine preživljanja prostega časa. Organiziramo turnir v malem nogometu, skozi ves dan potekajo zanimive in zabavne promocija različnih športnih aktivnosti, ob tem pa veliko športnih, cirkuških ter ustvarjalnih delavnic in podobno. Predstavljajo se različna društva, klubi…, ki lahko otrokom ponudijo aktivno in konstruktivno preživljanje prostega časa. Poskrbimo tudi za brezplačna igrala in ostale aktivnosti.
Decembrska prireditev »pravljična tržnica« otrokom in mladostnikom ponudi zimsko obarvano pravljično deželo. Pod šotori potekajo pravljične urice, pestro dogajanje pa je tudi na odru. Na odru se predstavijo tudi učenci lokalnih osnovnih šol in drugih mladinskih organizacij, ob zaključku dneva pa se bo odvije otroška gledališka predstava. Lokalne organizacije se predstavljajo na sejmu, kjer razstavljajo izdelke in promovirajo svoje dejavnosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar